Lägenheter

I Mellösaverken bor du med närhet till natur och rekreation men har samtidigt bara 5 min till Flen där bank, livsmedelsbutiker, bibliotek m.m. gör livet enkelt. Från Flen tar du dig till Stockholm på 58 minuter eller till Katrineholm på 12 min. Bussen till Flen (415) stannar utanför dörren till Mellösaverken och vill man hellre åka åt motsatt håll så hamnar man i Hälleforsnäs. Därifrån är det bara 20 min till Eskilstuna med tåget eller så ägnar man dagen åt att köpa ost, gå på galleri och äta på restaurang. 


I Mellösa finns det en förskola och en skola för årsk fsk-6. Kyrkan har en aktiv kör och verksamhet för barn. Byn ståtar också med en pizzeria, en loppis, en musikkrog och flera producenter av grönsaker och kött m.m.

Våra lägenheter har tillkommit under framför allt 2018. Innan dess var fastigheten kallager i många år och många i byn hade nog gett upp hoppet om att byggnaden återigen skulle bli av betydelse för samhället. Du som bor i Mellösaverken blir en del av en utveckling som vi hoppas ska vitalisera bilden av hur man kan leva och samverka på landsbygd. En samlingslokal finns redan på plats och därefter planerar vi även för en gemensam förvaring av rotsaker och sylt samt kanske en yta där man kan ta ett träningspass.

Rekreation i form av utomhusvistelse är inte långt bort för dig som bor i Mellösaverken men mest nöjda är vi nog över närheten till badet i Mellösasjön. En toppenfin brygga att antingen kasta sig eller graciöst glida ut ifrån, beroende på humör. Det är vardagslyx. Möjligheten att fiska i sjön finns också och från och med 2020 förfogar Bygderådet över en båt som man kan låna. Området i anslutning till bryggan kommer att bebyggas med start 2021 och troligtvis kommer en hel del möjligheter att tillkomma såsom båtbrygga och lekplats.

Våra lägenheter fördelar sig så här:


1,5:a 26,5 kvm

1,5:a 27,5 kvm

2:a 35 kvm

2:a 40 kvm

2:a 58 kvm

3:a 80 kvm

3:a 80 kvm

4:a 84 kvm


Just nu är allt uthyrt men välkommen att registrera ditt intresse i formuläret nedan.


Mellösaverken, en hus för framtiden


Här bor och verkar du med ditt eget perspektiv främst men vi uppmuntrar samverkan och visst är det fint om inte alla behöver åka samma sträcka ToR för att handla mjölk. Vi hjälps åt! 


Grundkrav för att bo i Mellösaverken


Prövning av ekonomi och skötsamhet sker i varje enskilt fall.

Vi gör en kreditupplysning som visar aktuell inkomst, betalningsanmärkningar och obetalda betalningsförelägganden. Oreglerade, dvs. förfallna skulder får ej finnas.

Den sökande ska ha regelbunden inkomst i minst 6 månader från inflyttningsdagen. Inkomsten bedöms i relation till hyran på den aktuella bostaden och den sökande måste varaktigt ha ett skäligt belopp att leva på efter att hyran är betald. Det av Kronofogdemyndigheten fastställda förbehållsbeloppet tillämpas.

Inkomst kan till exempel vara:


·        Lön från arbete/anställning/egen näringsverksamhet

·        A-kassa eller annan arbetsmarknadspolitisk ersättning

·        Pension

·        Studiemedel

·        Etableringsersättning

·        Ersättning från Försäkringskassan (exempelvis föräldrapenning, bostadsbidrag, bostadstillägg sjukersättning och aktivitetsersättning)

·        Försörjningsstöd

Borgen och/eller korttidskontrakt kan i undantagsfall användas vid inkomst som ej betraktas som varaktig eller för låg, som vid exempelvis studiemedel, tillfälligt arbete och behovsanställning.


Vi kan komma att inhämta referenser från arbetsgivare och tidigare hyresvärd/bostadsrättsförening.


Om medsökande finns kommer även denne att prövas enligt ovanstående punkter.


Fördelning av lägenheter


Mellösaverken har egen kö. Ni som anmäler intresse för lägenhet där registreras och får en plats i detta kösystem. Genom att fylla i formuläret ger du oss tillstånd att spara dina uppgifter.

Tiden i kön styr tilldelning av lägenhet.


Du som är intresserad av att ställa dig på kö till någon av dessa lägenheter, fyll i formuläret nedan.


Vi ser gärna att boende i huset representerar olika ålder, yrkesgrupper, etniciteter och familjekonstellationer. Om du vill fylla på din ansökan om lägenhet med lite egna ord som beskriver dig själv så är det väldigt välkommet.